Onze methodes

Energie, Heike Bruch & Bernd Vogel

InleidingAls je de voordeur van een willekeurige organisatie binnenstapt nemen zintuigen, onbewust, direct waar of er een lichte of zwaardere energie heerst. Het effect van dergelijke energieën is enorm, zowel op de medewerkers als op de klanten van de organisatie.

Heike Bruch en Bernd Vogel hebben, in hun rol als professor aan de St. Gallen Universiteit in Zwitserland, jarenlang onderzoek gedaan naar de invloed van energie binnen organisaties. Daarbij richtten zij zijn wereldwijd gericht op zo’n 70-tal multinationals. De uitkomst van dit onderzoek is even simpel als baanbrekend tegelijkertijd. Het toont namelijk zeer concreet en tastbaar aan dat aanwezige energie een direct effect heeft op prestatie, productiviteit, loyaliteit, commitment en verloop. Geen verassing.

Gedurende hun onderzoek hebben zij twee belangrijke kenmerken van energie kunnen onderscheiden:

  • kwaliteit, de mate waarin de energie bijdraagt aan succes
  • intensiteit, de kracht waarmee de energie aanwezig is

Beiden kenmerken kunnen vervolgens hoog of laag zijn, wat resulteert in de volgende energiematrix:

Een korte toelichting op de vier energieën:

  • productieve energie, die direct bijdraagt aan het succes
  • comfortabele energie, waarmee de organisatie kan “uitrusten”
  • corrosieve energie, waarin er kritiek of weerstand is
  • inerte energie, waarin mensen passief en afgehaakt raken

Deze heldere definitie van de vier verschillende energiestromen heeft het vervolgens ook mogelijk gemaakt om deze te meten. Dat is dan ook exact wat Bruch en Vogel op grote schaal hebben gedaan. De uitkomst daarvan is verwerkt in hun onderzoek. Met hun werk hebben ze talrijke inzichten en concrete handvatten gedeeld waarmee het werken met energie tastbaar en hanteerbaar is geworden.

Concrete toepassing binnen Spiral Drives™️Sinds 2016 beschikken wij over een instrument waarin de vier energieën volgens Bruch en Vogel worden gemeten, het Collectief drijfverenDNA™️. Dit instrument richt zich op zowel cultuur als energie, twee aspecten die nauw met elkaar verbonden zijn in de onderstroom van teams en organisaties. Het is de energie die bepaalt hoe vitaal een team of organisatie is, binnen de kaders van de heersende cultuur.