Opleidingen

  • Duik in de collectieve, team- en individuele onderstromen met ons uitgebreide opleidingsaanbod
  • Start in een kleine groep met een basisopleiding, gericht op de collectieve of individuele onderstroom
  • Voltooi je opleiding met onze beknopte modules voor de resterende onderstromen

Eén basisopleiding, twee paden

Zonder bestaande kennis van de theorie van Graves, start je met één van onze twee opleidingen. Je keuze wordt bepaald door de voorkeur in je startpunt voor de opleiding: collectief (blauwe pad, je werkt van collectief naar individueel) of individueel (gele pad, je werkt van individueel naar collectief). Beide opleidingen omvatten de theorie van Graves, praktisch aangevuld met de specifieke kenmerken van de onderstroom die kiest als startpunt voor je opleiding.

Een duik in de diepste, collectieve, onderstroom brengt je bij cultuur en energie, gericht op (strategische) transformatie en als een basis voor succesvolle team- of organisatieontwikkeling. Een duik in de individuele onderstroom brengt je bij persoonlijke drijfveren, gericht op individuele- en teamontwikkeling.

Alle onderstromen zijn onderling met elkaar verbonden. Om op iedere diepte te kunnen werken, vul je de basisopleiding aan met onze losse modules. Werk je bijvoorbeeld regelmatig met teams, dan start je met de basisopleiding op de individuele laag en vul je deze aan met de losse team module. Beschik je al over een gedegen vooropleiding in de theorie van Graves, dan kun je de basisopleiding overslaan en direct inschrijven voor de losse modules.

Welke route je ook volgt, je bepaalt zelf de inhoud en planning van je opleiding. Ons volledige aanbod en mogelijkheid tot inschrijven vind je hieronder.

Ons gehele opleidingsaanbod is online en in kleine groepen, tot maximaal 4 deelnemers. De opleidingen en modules zijn daarnaast verdeeld over enkele of meerdere compacte blokken, waardoor we uiterst flexibel zijn qua startdatum en planning. Je kunt daardoor altijd snel starten.

Onze modules:

En daarna?

Je staat als SD Expert op een nieuw startpunt. Op eigen benen, met of zonder een eigen SD Partnerschap, ga je aan de slag om je kennis en ervaring te verdiepen. Alleen zo wordt alles wat je geleerd hebt als een handschoen die naadloos past, in je eigen praktijk. Ook in deze fase zijn we er voor je. Je bent immers onderdeel van een actief netwerk van SD Experts, die graag van en met elkaar leren.

Wij faciliteren een jaarlijkse SD Partnerdag, vaak met een specifiek thema en de mogelijkheid om nieuwe collega's te leren kennen. Heel gericht faciliteren we een leergroep rondom het Collectief drijfverenDNA™ (Engelstalig). Ook verzorgen we graag incidentele intervisie op individuele of groepsbasis, ongeacht het level waarop je werkt: collectief, team en/of individueel. Dit alles gericht op verdieping en vergroting van jouw kennis en ervaring. Kosteloos, simpelweg omdat je opleiding niet stopt na het laatste blok.

Tot slot, werk je als coach of counselor en zoek je meer diepgang? Bekijk dan onderstaande specialisatie module, gericht op een verdieping op de individuele laag. Met een instrument dat verder gaat dan ieder ander Graves instrument, van onszelf en andere leveranciers. Lees hieronder meer.