Persoonlijk Oriëntatie Perspectief

Diepgaand zicht en grip op de individuele laag met het Persoonlijk Oriëntatie Perspectief. Een uniek Graves instrument, ontwikkeld op basis van klassieke testpsychometrie. Losstaand of als aanvulling op het Individueel drijfverenDNA™ te gebruiken.

Samenvatting

Coaches, counselers en psychologen
€ 1.165 ex btw
Online, data in overleg
Online via ZOOM
Direct inschrijven

Waarom specialisatie?

Ben je een ervaren coach of counselor die graag met Graves-gebaseerde theorie en instrumenten werkt? Dan ben je toe aan meer diepgang en concrete houvast in je werk. Het POP-instrument biedt diepgaandere analyses en is ideaal voor Graves-gebaseerd specialisatiewerk.

Het instrument meet de aanwezigheid van drijfveren, genormeerd en met valide constructcorrelaties. Hierdoor biedt het aanzienlijke meerwaarde ten opzichte van de gebruikelijke Graves-instrumenten. De POP is ontwikkeld met behulp van een 5-punts likert-schaal, conform klassieke testpsychometrie, waardoor het kwantitatieve inzichten geeft die andere instrumenten niet bieden.

Om met dit dynamische instrument te werken, vereist het een aparte training. In twee online blokken, gevolgd door een individuele certificering, leer je de achtergrond, theorie en praktische toepassing ervan in coaching, counseling en loopbaanbegeleiding. Het kan als aanvulling dienen op het Individueel DrijfverenDNA of als op zichzelf staand instrument.

  • specialisatie instrument, gericht op de individuele laag
  • 2 online blokken (ZOOM) plus certificering
  • dieper zicht op drijfveren, aangevuld met veranderfasen en relevante persoonskenmerken
  • ontwikkelt op basis van klassieke testpsychometrie
  • absolute meetmethode, normgroep en construct correlaties
  • bredere en diepere oriëntatie dan alle bestaande instrumenten
  • praktische handvatten voor individuele ontwikkelprocessen
  • zelfstandig of als aanvulling op bestaand instrument

Specificaties van de training

Data

Maandelijks, data in overleg

Groepsomvang

Minimaal 2, maximaal 4 deelnemers

Tarief

€1.165 ex btw

Inbegrepen

Eigen Persoonlijk Oriëntatie Perspectief, plus twee certificeringskandidaten

Formele certificering (theorie & praktijk)

Toegang Persoonlijk Oriëntatie Perspectief

Kosteloze expert consultatie

Locatie

online via ZOOM

Doorlooptijd

maximaal 4-6 weken, inclusief certificering

Studiebelasting

2 online blokken + circa 8 uur zelfstudie

Doelgroep

Coaches, counselors en psychologen

Toelatingseisen

SD Basisopleiding of Module Individueel of gelijkwaardige opleiding. Daarnaast is actieve kennis en ervaring in de professionele begeleiding, coaching of counseling op persoonlijkheidslevel vereist. Vrijstelling voor NIP-psychologen.

Gebruikskosten

Aan het gebruik van het Persoonlijk Oriëntatie Perspectief zijn kosten verbonden, afhankelijk van het aantal deelnemers en het aanwezige SD Partnerschap

Inschrijfvoorwaarden

Stof tot nadenken

Gangbare Graves-instrumenten tonen drijfveren als voorkeuren, gerangschikt van hoogste naar laagste voorkeur tot 100% totaal.

Deze meetmethode heet ipsatief en is geschikt voor reflectieve procesontwikkeling in (team)coaching en training. Het toont voorkeuren zonder oordeel, in een gegeven context.

Maar wat als iemand nauwelijks voorkeur heeft voor een drijfveer? Betekent dit dat de drijfveer niet inzetbaar is? Nee, het meten van voorkeur toont alleen voorkeur.

Juiste interpretatie vraagt duidelijkheid en scherpte over wat er exact gemeten wordt. Helaas zien we dit nogal eens fout gaan.

Ons specialisatie instrument meet juist de inzetbaarheid, als aanvulling op voorkeur. Het combineert Graves' drijfveren met veranderstadia en persoonskenmerken, ideaal voor coaches en counselors in 1-op-1 begeleiding.

Meer grip in 1-op-1 begeleiding?

Direct inschrijven