Individueel drijfverenDNA™

Het beste uit jezelf en elkaar start bij je drijfverenDNA™. Verbeter je persoonlijk leiderschap, communicatie en samenwerking. Neem de sturing (weer) in eigen hand.

Baas over eigen drijfveren

Het Individueel drijfverenDNA™ geeft helder en concreet zicht op drijfveren, dé sturing achter denken, voelen en handelen. Waarom doe je de dingen zoals je doet.

Drijfveren zitten diepgeworteld in ons onderbewuste en geven daar sturing aan een groot deel van ons gedrag. We kunnen gemiddeld aan 7 verschillende dingen tegelijkertijd aandacht schenken, de rest laten we over aan ons onderbewuste. Daar komt ons drijfverenDNA™ om de hoek kijken.

Het drijfverenDNA™ wordt grotendeels gevormd door ons verleden. Door de onbewuste (levens)lessen in onze opvoeding en ervaringen in zowel werk- en privéleven. We slaan ze op en vertalen ze onbewust in bepaalde voorkeur voor én weerstand tegen acties/gedrag.

Kennis van je drijfverenDNA™ leert je om jezelf beter te begrijpen. Ervaringen in je werk- en privéleven vallen op eens op zijn plek. Je ziet wat werkt en wat niet. Je wordt je bewust van de onbewuste sturing achter je gedrag en versterkt je persoonlijk leiderschap en effectiviteit. Wordt baas over je eigen drijfveren.

  • leer alles over je onbewuste gedragspatronen
  • herken het praktisch effect van jouw voorkeur, weerstand én energiebalans
  • transformeer dit stap-voor-stap naar grotere persoonlijke effectiviteit
  • update je drijfverenDNA™ met nieuwe lessen

Het drijfverenDNA™ in beeld

Het drijfverenDNA™ bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Ze geven afzonderlijk én in samenhang met elkaar een compleet beeld van je drijfveren. Als SD Expert leer je dit beeld praktisch te vertalen naar inzicht en ontwikkeling.

De twee belangrijkste onderdelen lichten we hieronder graag aan je toe:

Voorkeur, dat wat je drijft

Het drijfverenDNA™ start bij je voorkeur, simpelweg dat wat je drijft en waardoor je in actie komt. De grafiek toont alle drijfveren van grootste tot en met kleinste voorkeur.

De grootste voorkeursdrijfveren bepalen je denken, voelen en handelen het sterkst, ze komen achtereenvolgens in actie.

In onderstaand voorbeeld dus als eerste oranje (resultaatgericht, ondernemend en succes), gevolgd door rood (daadkracht, tempo en alertheid) en daarna geel (autonomie, inzicht en concepten).

Weerstand, dat wat je afremt

Het tweede belangrijke onderdeel van je drijfverenDNA™ is je weerstand, dat wat je afremt. Het zijn je negatieve drijfveren.

Ze bepalen je interne negatieve reactie als je de eigenschappen van deze drijfveren in de praktijk ontmoet. De grafiek loopt van grootste naar kleinste weerstand.

In onderstaand voorbeeld is er een grote weerstand op rood. Er wordt dus interne weerstand opgeroepen als deze persoon geconfronteerd wordt met daadkracht, tempo en alertheid van anderen.

Sterke weerstand leidt al snel tot irritatie die je vervolgens in beslag kan nemen. Er blijft dan weinig tot geen ruimte over om vanuit je natuurlijke voorkeursdrijfveren te denken, voelen en handelen. Het risico van weerstand is dan ook dat het je gevangen houdt en je keuzevrijheid ontneemt.

Het voorbeeld hierboven laat de rode drijfveer zowel in voorkeur als weerstand zien. Dit lijkt tegenstrijdig, maar komt regelmatig voor. Het is een potentiële spanning die bijvoorbeeld voelbaar is als tweestrijd of remming.

Alles in één persoonlijk en overzichtelijk rapport

We hebben je hier slechts wat eenvoudige voorbeelden gegeven van hetgeen een drijfverenDNA™ voor je kan onthullen. Alle delen van het drijfverenDNA™ samen leggen de complexe dynamiek bloot van de sturing achter denken, voelen en handelen.

Om dit eenvoudig en toegankelijk te maken hebben wij onze ervaring van het lezen en interpreteren van vele duizenden drijfverenDNA’s verzameld in een vernuftig kennissysteem. Dit systeem bevat momenteel al meer dan 500.000 nuances. Het dient als bron om ieders Individuele drijfverenDNA™ volledig geautomatiseerd te kunnen duiden in een uniek persoonlijk rapport.

Het rapport is beschikbaar als pdf-document of als full color gedrukt rapport. Als pdf is het minder milieubelastend. Als gedrukt rapport is het toegankelijker en heeft het een hogere praktische waarde. Je leest het immers waar en wanneer je wilt én je deelt het met wie je wilt.

 

Specificaties

Individuele drijfveren

7 constructen, gebaseerd op onderzoek Clare W. Graves (paars t/m turquoise)

Meetmethode

ipsatief

Aantal vragen

20

Benodigde invultijd

circa 20-30 minuten

Minimaal aantal deelnemers

1

Maximaal aantal deelnemers

onbeperkt

Toepassingsgebied

Individuele begeleiding, (loopbaan)coaching, counseling

Uitslag

Grafieken, bestaande uit één grafiekblad (A4 pdf) met vier grafieken

Rapport, bestaande uit 32 pagina's full color spread, magazine style. Omvat uitleg, persoonlijke duiding, handvatten voor (zelf)onderzoek en ontwikkeling, achtergrond informatie

Vereiste opleiding

SD Opleiding of Module (beiden inclusief certificering)

Als professional zit je goed bij Spiral Drives

We bieden je toegang tot geavanceerde instrumenten, tools en een actief netwerk van aangesloten SD Experts.

Het meest persoonlijk en direct werk je op de individuele laag. Daar voel je je thuis met het Individueel drijfverenDNA™. Een laagdrempelig instrument dat praktisch inzicht geeft in de complexe dynamiek achter ieders denken, voelen en handelen.

De uitslag biedt je ook toegang tot het verleden, daar waar zich de onbewuste lessen en ervaringen bevinden die ten grondslag liggen aan ieders drijfverenDNA™.

Je checkt of de bron voor je drijfverenDNA™ nog actueel is of eigenlijk toe is aan een update. Werkgeluk, grotere persoonlijke effectiviteit en concrete bijdrage gaan hand in hand.

Je werkt met de uitslag van het Individueel drijfverenDNA™ in de vorm van de ruwe grafieken of het genuanceerde persoonlijk rapport.

De klant bepaalt, jij levert in elke gewenste vorm volgens de hoogste standaarden. Met één druk op de knop als pdf of professioneel gedrukt rapport. Binnen 1 werkdag, ongeacht of het om één of enkele honderden rapporten gaat.

  • praktisch inzicht in complexe individuele dynamiek
  • toegang tot het verleden, dé bron van het drijfverenDNA™
  • check en bepaal of je drijfverenDNA™ een update nodig heeft
  • werk met de ruwe grafieken of het persoonlijk rapport
  • als pdf of gedrukt rapport, met één druk op de knop
  • één of enkele honderden rapporten, binnen 1 werkdag geleverd